Society for Psychical Research - Nederland

 

Lustrum Dutch SPR

SPR (Society for Psychical Research) is de verzamelnaam voor een aantal verenigingen in diverse landen die zich richten op de bevordering van het wetenschappelijk onderzoek naar wat in bredere kring "paranormale verschijnselen" wordt genoemd. De allereerste SPR werd in 1882 in Engeland opgericht. De bekende psycholoog William James stond aan de wieg van de Amerikaanse SPR die twee jaar later het licht zag. De grondlegger van de experimentele psychologie Prof. dr G. Heymans was medeoprichter van de Nederlandse SPR.

Registreer voor de gratis Nieuwsbrief

Met name gedurende de laatste decennia is het besef gegroeid dat de bestudering van paranormale verschijnselen mogelijk kan leiden tot kennis omtrent de essentie van bewustzijn. Dat groeiend besef sluit nauw aan bij de aandacht die van de SPR (vanaf haar ontstaan) uitgaat naar bijzondere menselijke ervaringen en veranderde bewustzijnstoestanden (deze al of niet spontaan optredende ervaringen en toestanden scharen zich onder de term "psychical", een meeromvattende voorloper van de term "paranormaal").

Zend uw eigen spontane ervaring in

Te boeken lezingen: We hebben een aantal sprekers die u kunt boeken voor een lezing betreffende diverse parapsychologische onderwerpen zoals 'Survival', 'Buitengewone bewustzijnstoestanden', 'Droom-onderzoek', 'Intuïtie', 'Croiset', 'Causaliteit en retro-causaliteit' etc. 

Lees hier ons privacy statement in het kader van de AVG.

 

 

e-Boekhouden.nl