Society for Psychical Research - Nederland

SPR (Society for Psychical Research) is de verzamelnaam voor een aantal verenigingen in diverse landen die zich richten op de bevordering van het wetenschappelijk onderzoek naar wat in bredere kring "paranormale verschijnselen" wordt genoemd. De allereerste SPR werd in 1882 in Engeland opgericht. De bekende psycholoog William James  stond aan de wieg van de Amerikaanse SPR die twee jaar later het licht zag. De grondlegger van de experimentele psychologie Prof. dr G. Heymans was medeoprichter van de Nederlandse SPR.

KIJKTIP!

Vanavond op NPO2 om 22:17: Jekels Jacht.
"Gerard Heymans en Antonia Barkey worden gezien als de grondleggers van de Nederlandse psychologie. Diederik Jekel gaat hun meest tot de verbeelding sprekende experiment opnieuw doen. Hij gaat proberen te bewijzen dat telepathie echt bestaat." (https://ntr.nl/Jekels-jacht/496/detail/Gerard-Heymans-en-Antonia-Barkey/VPWON_1344298)
Een publicatie van Heymans ('Een experimenteel onderzoek betreffende telepathie') is hierbij het lezen waard. Lees deze publicatie hier op onze site.

Activiteiten:

 

 

e-Boekhouden.nl